2014. november 5., szerda

E-10 II.

Nagyon jól haladtam ezzel a makettel, de hirtelen egy év szünet következett be. Új munkahelyem lett, megszületett a kisfiam is, így a család és a munka lekötötte minden időmet. Most ősszel rendeződtek a dolgaim, és igazság szerint mostanra kezdett nagyon hiányozni a makettezés. Egyik este neki is ültem és befejeztem az építést (ez kb. 8 db hegesztési varrat elkészítését jelentette) és utána neki is álltam a festésnek.
A következő volt a terv: OD alapra fekete álca, aránylag erős modulációval, az oldalkötényekre pedig fehér téli meszelés (hajlakkos technikával).
Az OD elég jól sikerült, bár még mindig picit sötét lett (sokkal többet kell világosítanom), a fekete meg elég világos lett. Összességében nem mutat rosszul, de az M4A1-nél (ami ugyanezt a festést kapja majd) oda kell figyelnem. Az egyik oldalsó köténylemezre német terepintát szerettem volna fújni (mint ideiglenesen pótolt lemez), de a maszkolás letépte a festéket. Így ezt a panelt lemostam, és enamellel újra alapoztam. Száradás után jöhet a terepminta. Kicsit félek, hogy a hajlakkozás során a többi oldallemez is sérül, de ez majd itt kiderül.

A matricákat maradékokból válogattam össze. Nagy részük a Tamiya M8 készletéből származik. A C század járműveként az én gépem a Cobra nevet fogja viselni.
Hamarosan folytatom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése